• Do słoika i butelki pyszne nalewki i przetwory z owoców i warzyw

23.45
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 7.99
Poczta Polska 7.99
Poczta Polska (Odbiór w punkcie) 10.99
Kurier Pocztex 11.99
Kurier Pocztex (Pobranie) 14.99
Dostępność Mało
Waga 0.722 kg
ISBN 978-83-7971-802-3

DARMOWA DOSTAWA OD 299,00 ZŁ


To niezwykle praktyczna i kolorowa książka kucharska, w której na 500 zdjęciach krok po kroku pokazano podstawowe techniki i najlepsze przepisy na przetwory w słoiczkach. Wspaniałe fotografie zrobione zostały z góry. Przy przepisach zamieszczono też fotograficzne mapy składników: wystarczy spojrzeć na zdjęcia, aby już na pierwszy rzut oka przekonać się, co jest potrzebne do przygotowania zamkniętych w słoikach i butelkach pyszności i śledzić kolejne etapy perfekcyjnego wykonania przepisu.

Na początku książki znajduje się cenne wprowadzenie poświęcone podstawowym technikom wyparzania słoiczków i przechowywania w nich przetworów, bez narażania się na ryzyko ich zepsucia. Dalej są 3 rozdziały: przetwory warzywne, słodkie konfitury i nalewki. Każdy rozdział opatrzono bogatym wstępem zawierającym informacje o cechach charakterystycznych, właściwościach i zastosowaniu produktów, które są potrzebne do wykonania podanych przepisów na weki.

Przepisy są przystosowane do użytku domowego. Podane ilości składników pozwalają na przygotowanie 4-6 słoiczków mieszczących po 150 g przetworów warzywnych i 250 g owocowych weków. Z kolei w przypadku nalewek najwygodniej jest sięgnąć po butelki o pojemności 1 litra.
Data wydania:
2020-01-16
Status:
JEST
Wydawca:
Jedność
Oprawa:
Miękka
Format:
19,5x24
Rok wydania:
2019
Autor:
Barbara Torresan
Stron:
224
Wydanie:
1
Tłumaczenie:
Krystyna Kozak
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.